View Single Post
Old 01/07/2016, 09:31 AM   #57
slief
RC Sponsor

 
slief's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 14,121
Quote:
Originally Posted by mike810 View Post
I have a double cone 250 with rd3 pump. Running at 40watts in 9.5" of water. Wedge pipe is 80-90% closed. The water line is half way up the cup, I'm not getting real good skim mate. I've had the skimmer running for 3 weeks since I last cleaned it and only able to get 3/4" of skim.

My tank is a 250 with 80 gallon sump. I would say I have a high bio load with 20 fish and 7 of them being tangs raning from med to large size.
What am I doing wrong? I see people filling their cups up within a week or so. I can go months without filling my cup. I bought the avast neck cleaning hoping that would improve skim mate but nada.

Please help me get the most out of my skimmer, tank has been up and running for two years.
Reduce the pump speed to 37 watts... That will make better foam and is a good power level for the 250. Also, I assume you have the ozone port capped off?? If not, it should be. From the sounds of it, your load is lower than you think for that skimmer. While 9.5" is at the higher end of the range for that skimmer, you may need to go deeper since you are resorting to closing the wedge pipe that much. If you have to go past 1/2 closed, the skimmer should be deeper so you can open the wedge a bit. Reduce the pump speed and give it a day and go from there.. 37-38 watts max is the best range for that skimmer and a little bit can make a big difference in terms of skimmate quality.


__________________
Director Customer Support Royal Exclusiv USA
For All Royal Exclusiv & Bubble King questions please refer to our Sponsor forum: http://www.reefcentral.com/forums/fo...play.php?f=745

Current Tank Info: 480G display mixed reef, 90G sump, 90G refugium, 60G display refugium. Check out my build thread: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1783476
slief is offline   Reply With Quote